Powered by Blogger.

Thursday, February 13, 2020

Cium Suami Gugur Dosa, Cium Isteri Dapat Bahagia Selamanya

Bukan Sahaja Dilindungi diri tetapi Rezeki keluarga Sentiasa bertambah. Kalau Boleh Buat lah Bende Baik2 Kepada Isteri Dan Jangan Lah Kamu Menyakiti Isterimu

Sebelum tidur, peluk dan cium isteri, Tidak semestinya cium di mulut tetapi di dahi, di pipi atau mana² bahagian yang biasa dicium

2. Kemudian, lafazkan ucapan I love you… Kalau nak cakap “Abang Cintakan Ayang” pun boleh tapi… Dah jadi budaya kita agaknya nak sebut I Love You lebih mudah.

3. Renung wajahnya. Berikan renungan seolah itu kali terkhir untuk anda melihatnya. Kemudian belailah rambutnya.

4. Cuba nyanyikan lagu paling romantis untuk dia. Kalau rasa suara tak sedap, boleh dengarkan lagu yang sebegitu sambil katakan lagu itu anda tujukan khas untuknya.

5. Jika masih ada masa, ulang cerita tentang zaman sebelum berkahwin atau zaman bulan madu. Jangan cerita semua. Satu hari ungkit satu cerita. Tapi yang seronok sajalah. Jangan ungkit masa bergaduh pula…

6. Ajak dia berbicara tentang anak dan keluarga. Ceritakan apa yang dia dah lakukan untuk anda dan anda amat berterima kasih dengan perbuatannya.

7. Kalau mampu, ceritalah tentang isteri² Rasulullah saw dan bagaimana mereka menghadapi cabaran.

8. Tidurlah dalam keadaan berpelukan. Biarlah dia berbantalkan lengan, dada atau bahu anda.

Sebenarnya ada banyak lagi yang boleh diperbuat. Tidak semestinya semua itu perlu berakhir dengan hubungan intim.

Insya-Allah, bila isteri kita tahu yang kita betul² sayangkan dia, layanannya juga akan menjadi lebih baik.

Bila layanannya baik, kita nak pasang lain pun jadi ragu² sebab bimbang yang baru kita dapat tak sehebat isteri kita sekarang.

Kalau Abg2 Masa Baru2 Kahwin Tak Pernah Buat..

Buat Lah Sekali..

Lepas Tu Cuba Jadikan Sebagai Amalan..

Tengok Esok Pagi Isteri,

bangun semangat rasa disayangi...

Dia rasa happy je...😍😍😍

Tak caye, cer buat...😉😉😉